sunnuntai 7. heinäkuuta 2013

Weekend

Multa alkaa jo otsikko ideat loppuu näille vierailuviikonlopuille, koska aina on ihan mahtavaa ja jos jokasen otsikkona komeilee "superviikonloppu" tai "weekend" niin niihin tulee varmasti ähky. Koittakaa siis kestää vielä ainakin tää kerta. Anyway, mulla oli taas kivaa, koska sain viettää viikonlopun mamin ja Pyryn kanssa. Se on aina kiva kun joku tulee moikkaa mua, vaikka viihdyn nykyään myös hyvin yksin, varsinkin kun saan vihdoin asuu itekseni.

Perjantaina Pyry ja mama saapu melkein heti kun olin päässy töistä ja mentiin toidupoodin kautta suoraan mun kämpille ja laitettiin vähän pientä iltapalaa. Siinä samalla viriteltiin vesipiippua käyntiin ja siirryttiin terassille sen ja skumppapullon pariin. Toi mun takapihan terassi on ihan kiva, mut ainoona miinuksena on se, et iltasin se hyttysten määrä on aika suuri. Meijän mökillä Pertunmaalla on kans hyttysiä, mut nää virolaiset versiot on jotenkin erityisen verenhimosia...

Ilta eteni rauhallisissa merkeissä ja joskus vähän puolen yön jälkeen mentiin nukkumaan, et jaksettiin hyvin nousta seuraavana aamuna uuteen päivään. Pyry tuppaa olee vähän aamu-uninen, mut hyvin me saatiin sekin nousemaan jo yheksältä. JES!















Lauantaina lähettiin aikasin liikkeelle ja suunnistettiin Keskturgin markkinoille. Ostettiin sieltä esimerkiks kirsikoita ja mansikoita, sit mä löysin itelleni ihanan maksihameen ja noi kaikkee kivaa pientä kotiin tuliaisiks. Tää oli tosiaan Pyryn eka kerta, kun se kävi Tallinnassa mun täällä oloaikana. On se joskus monii vuosii sitten ollu messissä, mut ei se hirveesti niistä ajoista mitään muistanu.








NAM KESÄ!

Keskturgin jälkeen käytiin Café Komeetissa, joka on Solariksen katolla. Itekkään en ollu koskaan siellä käyny, vaikka olin kuullu et se on aika suosittu. Juotiin siellä vähän viinii, teetä ja limpparia ja nautittiin tosi lämpimästä auringon paisteesta. Tykästyin siihen paikkaan niin paljon, et varmasti tuun käymään siellä uudestaan.


On the top!









Täs vaiheessa Pyry halus lähtee tsekkaa vielä Balti Jaaman torin, joten koukattiin sitä kautta ennen kun mentiin syömään yhteen azerilaiseen ravintolaan. Se oli paikkana aika tavallinen "ruokala" ja se ruoka oli ihan perus hyvää. En kyllä hinkuu sinne uudestaan, mut oli ehottomasti kokeilemisen arvonen.

Mitä Jaama turgiin tulee, niin tykkään siitä myös tosi paljon. Keskturg on enempi virolaistyyppinen ja tosiaan tää sit se venäläisempi versio, jossa myös on ehkä vähän halvempi hintataso. Täällä noi torit on muutenkin niin täydellisiä, koska niistä saa kaikkee tuoretta ja hyvää, esimerkiks just hedelmiä ja marjoja, jotka on mun todellinen intohimo kesällä!!






Ennen Pääskülaan paluuta käytiin vielä yhellä terassilla, jossa otettiin vähän juotavaa ja vesipiippu kirsikalla. Siinä paikassa ei ollu erityisen hyvä shisha, koska se palo hyvin ehkä about 20 minuuttia ja sit se alko jo hyytyy. Tutkittiin sitä piippuu vähän ja huomattiin, et siellä oli vaan sellanen ihan pieni hiili, vaikka se oli kooltaan ehkä metrin korkunen. Kirsikka oli kuitenkin sopivan makee, mut silti vähän raikas maku. Oli pakko hankkii sitä myös itelle, heheh.








Sunnuntaina, eli tänään, lähettiin paistattelee päivää Piritan rannalle. Tänään oli oikeesti tosi lämmin päivä, ehkä yks lämpimimmistä koko kesänä. Toivotaan nyt et nää säät jatkuis ees vähän pidempään ja loppukesä olis sit tällanen helteinen myös tällä puolella lahtea...

Pyrylle iski aamusta jo ilmeisesti kuumetta, joten otettiin vähän rauhallisemmin tää päivä. Loikoiltiin rannalla, syötiin Vanhassa kaupungissa ja kierrettiin parit kaupat. Noiden laiva lähti jo puol kaheksalta ja siitä suoraan mäkin hyppäsin dösään ja tulin takasin tänne peräkylään. Nyt on lämpönen tunne iholla, koska sitä se auringon ottaminen teettää. Ihana olo!












Ja näin on heinäkuun eka viikonloppu takana ja toteutin mun tän viikonlopun tavotteen ihan täysillä, nimittäin rentoutumisen ja voimien keräämisen. Niinkun edellisessä postauksessa jo mainitsin, niin töissä tosiaan kiirettä riittää. Ei sillä, et kiire olis huono juttu, mut jos suuren työmäärän päälle tulee vielä jotain ongelmia, niin sit meinaa asioiden hallinta karata lapasesta ja homma hajoo käsiin.

Tää viikonloppu oli kyllä nyt niin rentouttava, et oon valmis vaikka millaseen kiireeseen ens viikolla. Huomenna olis aika taas kerran mennä Revaliin kolmen päivän tauon jälkeen ja vuorossa olis spinningiä, yllätys yllätys. Nyt kuitenkin viileen suihkun kautta nukkumaan. Adios ja kiitos Pyrdelle ja mamille ihanasta viikonlopusta!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti