lauantai 17. elokuuta 2013

Viimane nädalavahetus Eestis

Sillä aikaa kun monet avas Weekend festarit Suomessa, niin me pidettiin omaa kivaa Millan ja Mimmin kans Tallinnassa. Mä en oo koskaan ollu kunnon festareilla ja vähän oikeestaan jopa harmitti, et missasin weekendit tänä vuonna. Ihanaa kuitenkin et tytöt tuli moikkaa, koska oli taas niin hauskaa, että pettymys missatuista weekendeistä kuoli samantien. Kyllä mä noille festareille vielä kerkeen, katotaan jos vaikka ens vuonna olisin tähän aikaan vuodesta Suomessa, mut never can know kun musta on kyse. ;)

Eilen kun tytsyt tuli, niin tultiin käymään mun luona ja korkattiin lasilliset jotain ihanjees venäläistä skumppaa. Mietittiin siinä samalla vähän, et minne mennään ja missä voitais käydä syömässä ja niin pois päin. Ennen keskustaan lähtöö tehtiin pikalaittautumiset ja lopuks hypättiin bussiin kohti Virua.
Tässä vaiheessa kello oli jo vajaa yheksän ja haluttiin saada jotain syötävää. Mentiin Raekoja Platsin nurkalla sijaitsevaan Spiceen, jossa mä oon kerran aikasemmin huhtikuussa käynyt. Se on ihan hyvä ja mikä parasta, sieltä saa halpaa viiniä! Tottakai myös ruokalistalla on kaikkee hyvää, joista tulee tosi täyteen eikä hintakaan oo paha ollenkaan. Toimii.

Mä tilasin ceasar-salaatin katkaravuilla ja lasin valkkaria. Milla ja Mimmi nautiskeli omppusiiderii ja valitsi listalta pastat, bolognese ja carbonara. Kaikkien meijän tilaukset oli alle kympin per naama, eli siis ei ollu ainakaan hinnalla pilattu tää illallinen.


Spicestä lähettiin mahat täysinä Califin Oriental Loungeen, jonka ovella meitä odotti surullinen uutinen. Calif oli jostain syystä kiinni enkä ihan saanu selville, et oliks siellä vaan joku poikkeuksellinen aukioloaika eilen tai kenties yksityistilaisuus, mut toivon vaan, et sitä ei oo kuitenkaan suljettu kokonaan. Se on paikkana niin upee ja tunnelmallinen, joten olis tosi sääli, jos siellä ei enää pääsis käymään. En kuitenkaan usko, et enää tässä 13 jäljellä olevan päivän aikana sinne ennättäisinkään...

Meijän piti siis keksii lennosta plan B, joka osottautukin tosi hyväks vaihtoehdoks. Mentiin Terrass restoranin kattoterdelle polttaa shishaa (makuna ananas) ja juotiin siinä samalla myös yhet juomat. Kukaan ei varmaan taaskaan osaa arvata, et kuka meistä tilas lasin punaviiniä? Hahaha. Viinit on kyllä niin mun makuun.
Loppuilta menikin sit Vanhassa kaupungissa, käytiin esimerkiks kääntymässä Hullumajassa, Route baarissa ja kirsikkana kakun päällä laulamassa karaokee Helsinki baarissa. Vallotettiin Mimmin kans estradi Taiskan Mombasalla. Toivottavasti ei aiheutettu sen suurempia traumoja muille asiakkaille, koska ihan näin by the way, mä en osaa laulaa ollenkaan. Vähät väliä kuitenkaan siitä lauluäänestä, jos fiilis on kohdillaan!

1=2 for ladies. Okei sopii, vaikka noissa ei hirveesti alkoholii ollukaan. Ehkä ihan hyvä vaan.Jäi mombaaaasaaaaaaaaan.....

Joskus neljän pintaan mentiin taksilla lämpimän peiton alle nukkumaan ja aamulla herättiinkin jo vähän kymmenen jälkeen. Mä en vaan pysty nukkuu kovin pitkään, vaikka nukahtaisinkin vasta aamun pikkutunneilla. Nyt kuitenkin väsyttää ehkä vähän, mut onneks mitään darroja ei oo tarvinnu potee koko päivänä. Kyllä me eilen jonkun verran juotiin, mut hyvin pysyi kohtuullisissa lukemissa.

Tänään käytiin syömässä African kitchenissä ja mä suorastaan kauhistuin, et kuinka paljon sen paikan suosio on kasvanu tässä muutaman kuukauden aikana. Se oli ihan täynnä ja safkoja sai venata oikeesti aika kauan. Porukkaa vaan lappas sisään taukoomatta ja osa luovutti jo ovella. African kitchenin ruoat on kyl sen verran hyviä, et sen edestä voin hyvin vähän odottaakkin ja muutenkin hyvässä seurassa venaaminen on kaikkee muuta paitsi pitkästyttävää.
Sellanen oli siis mun viimenen viikonloppu Tallinnassa, joka ei tosin oo vieläkään ohi. Siirryin just villasukat jalassa sohvalle makaamaan ja tässä tätä postausta kirjotellessa kuikuilen samalla telkkaria ja söin lautasellisen hedelmiä. Ihanaa ottaa rennosti eilisen jälkeen. Tänään voisin mennä ajoissa pyykinpesun, kuuman suihkun ja syvävenyttelyjen jälkeen nukkumaan. Huomenna on jo sunnuntai, eli spinning time!Tuntuu oikeesti niin friikiltä ajatella, et tänään on jäljellä 13 päivää paluumuuttoon. Niin vaikee sisäistää sitä, koska oon niin tottunu tähän elämään, jota oon eläny täällä viimeset vajaat 5 kuukautta. Hetki sitten se päivä oli kaukana tulevaisuudessa, mut nyt se kolkuttelee jo etuovella. Hui.

Ens viikonloppuna suuntaan siis kotiin, koska mamin synttärit. Sit alkaa viimane nädal Eestis. Aika lentää ja sitä rataa, toivottavasti sopeudun takas Suomeen kun sen aika tulee...

Heips ja illanjatkot kaikille!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti