lauantai 14. kesäkuuta 2014

Alanya

Edelliset 7 päivää vietettiin Auran kans erittäin rentouttavissa merkeissä Turkin Alanyassa. Lennettiin Antalyaan, josta sitten saatiin bussikyyti suoraan meijän hotellille, joka oli todellisesti positiivinen yllätys. Ennen lähtöö luettiin sen tietoja netistä ja se mitä loppujen lopuks saatiin paikanpäällä, niin oli ainakin potenssiin kaks parempaa ku se mitä odotettiin. Meijän huone oli tosi tilava, koska alunperin se oli kaavailtu neljälle hengelle. Siinä oli oma partsi, johon paisto aurinko oikeestaan läpi päivän. Siellä tuli aika paljon aikaa vietettyy.

Alanyasta sen verran, et henkilökohtasesti pidän sitä ehkä jo vähän liian pahana turistirysänä. Siellä oli upeet rannat ja ihan mahtavat Hamam spa:t, joissa käytiin ottamassa kaikenlaisia hoitoja. Viikon saldona vedettiin 2 tunnin hamam -paketti, manikyyri/pedikyyri, jalkahieronta ja vikana iltana Aura kävi suklaahieronassa ja mä Aroma therapy hieronnassa. Kaikenlisäks nää hoidot oli halpaa kun saippua, koska jopa Virossa on vähän kalliimpaa. Tohon parin tunnin hamam sessioon sisälty turkkilainen sauna, pesu+kuorinta, vaahtohieronta, 30min kokovartalohieronta ja kasvonaamio. Tän kaiken sai tosiaan 22 eurolla! Nää hoidot oli niin parhaita, et ne veti ihan kympillä bilettämisen ohi. Ei käyty kertaakaan yhessäkään discotecassa ja muutenkin vaan hengailtiin kaikessa rauhassa. Oli ihanaa päästä lataa pattereita oikein kunnolla, et maanantaina pääsee sit totaalisesti rentoutuneena töihin. Jos oltais vaan bailattu, niin voin vaan kuvitella sitä univelan määrää. ;)

Tätä reissua en vaihtais mistään hinnasta, mut voi kyllä olla, et seuraavana lomakohteena toimii joku toinen paikka. Myönnän kuitenkin, et jos tohon hintaan irtoo reissuja useemminkin, niin voin hyvin lähtee uudestaan Alanyaan paistattelee auringossa ja käymään hoidoissa. Yleensä tykkään, et reissussa näkee myös paikallista kulttuuria ja se valitettavasti puuttuu kokonaan tosta paikasta. Turistirysä, eikä sille voi mitään. Joku tykkää, joku taas ei. :)

Si si ho capito

Pari riemuidioottii koneessa. Tässä seurassa ei ollu lentopelosta tietookaan!

Meijän hotellin nimi oli siis Atak Apart ja se oli vaan alle 200 metrin päässä Kleopatra beachistä, vaikka netissä puhuttiin puolesta kilometristä. Tän hotellin aamupala oli tosi hulppee, henkilökunta tosi ystävällistä ja muutenkin tosi puhdas ja siisti paikka. Muutamana iltana saatiin kuunnella kolmen ruotsalaistytön musiikkeja täysillä bassoilla, mut mitä pienistä, annettiin niille täys vapaus bilettää jos siltä vaan tuntu. Ekana yönä unohdettiin makkarin ikkuna auki ja kuunneltiin Alla som inte dansaria vähän yli puoleen yöhön ja siinä vaiheessa kun olit syvässä unessa, niin viereisessä moskeijassa alotettiin aamurukous ja se kutsuhuuto tuli melko kovalla volyymilla. Tästä opittiin, et seuraavina öinä ikkuna pysyi visusti kiinni.Olohuone

MakkariEkan illan dinneri. Perus turistimättöö...Maisemat partsiltaSäät suosi meitä tosin hyvin, koska vaan ekana aamuna sato vettä. Muina päivinä arto paistokin siihen tahtiin, et oltiin useempia tunteja kerrallaan beachilla. Meijän alue oli numero 18 ja 12 liiralla saatiin rantatuolit ja aurinkovarjo yheks päiväks käyttöön. Tähän sisälty myös wi-fi, joka tosin ei mun puhelimella toiminu kauheen hyvin. Yks sieltä henkilökunnasta vaan totes, että mulla on "shit phone", koska noi omenat ei kuulemma toimi kovin hyvin Turkissa. Kuitenkin niitä näkee siellä aika paljon, et ehkä se vika oli jossain muualla, en tiiä. Tän viikon aikana sain tosi hyvää siedätystä mun facebook-riippuvuuteen, koska se ei ollukkaan käden ulottuvilla millon vaan.
ÖZEL

Ehkä maailman paras aurinkosuoja (Y)Arskahan se sielläKäytiin parina iltana syömässä salaatit meijän hotellin ravintolassa ja sit shihsalla parissa kuppilassa. Kesäilta ja vesipiippu sopii mun mielestä melko hyvin yhteen, siinä on sitä jotain! Usein kuitenkin nautittiin tuoreita hedelmiä & marjoja meijän partsilla sen sijaan et oltais syöty sitä turistisafkaa niistä rantakuppiloista. Aura vähän kyseli yks päivä yheltä naiselta meijän hotellilta jotain hyviä TURKKILAISIA ruokapaikkoja ja se vaan totes, et ei niitä oikein ole. Tää leidi oli kuitenkin käyny Alanyassa sellaset 6 kertaa ja kierrelly siellä sun täällä Alanyassa. Kebabbia olis varmasti löytyny, mut koska Aura on kasvissyöjä ja mulla ei ollu mitään suuria intressioita sitä kohtaan, niin se jäi testaamatta.


Kokonaisuudessaan tää reissu oli tosi ihana ja tehtiin siitä just sellanen kun haluttiinkin. Kiitos Auralle matkaseurasta ja varmasti tässä seurassa haluun lähtee uudestaan jonnekin muualle. Aura on ihan huipputyyppi. :) Miten mä selviinkään näistä yksinäisistä koti-illoista 31 neliössä ilman Auraa ja juttuseuraa? Thank you darling! 

3 kommenttia:

 1. Tulee nälkä ku kattelee noit ruoka kuvii :D

  VastaaPoista
 2. Alanya ist die Hauptstadt der gleichnamigen Provinz und verspricht den Touristen
  traumhafte Ferien vor Ort. Mittlerweile zählt die Hauptstadt als Kulturhochburg und bietet zur Genüge Vielfältigkeit und Entspannung am Strand. Die antike Ortschaft mit den schmalen romantischen Gassen und den Märkten kann begeistern. Dabei liegt die Ortschaft keinesfalls weit von Antalya und kann 103.670 Bewohner aufweisen.

  Wer Ferien in Alanya macht, sollte auf keinen Fall ausschließlich die Strände für sich nutzen, auch wenn sie noch so gut sind und nicht nur für die Entspannung sorgen, sondern auch die Gelegenheit für den Wassersport bieten. Die hügeligen Felsvorsprünge der Stadt sind außerordentlich spannend, ebenso wie die Seldschukische Schiffswerft.
  Die St. Nikolaus-Kirche ist eine außergewöhnlich schöne Sehenswürdigkeiten mit einer überwiegend deutschen Pfarrgemeinde. Somit werden die Touristen auch sehr herzlich empfangen.

  Die Urlauber müssen sich auch auf jeden Fall den Burgberg angucken. Dieser hat eine große Anzahl Sehenswürdigkeiten aufzuweisen. Man kann die Moschee anschauen, ebenso das historische Stadtzentrum. Man kann auch die Karawanserei besichtigen und mehr. Nebenher kann man nicht zuletzt die Tropfsteinhöhlen von Alanya anschauen, welche keineswegs nur für eine Abkühlung sorgen, sondern auch faszinierend anzuschauen sind.

  Alanya ist ein wunderbarer Ferienort in der Türkei, man wird sich keinesfalls langweilen müssen. Man kann so viel erleben, ob nun in der Natur oder auch durch unterschiedliche Attraktionen. Auf der Website www.alanyaa.de werden Sie noch mehr über die Türkei erfahren!

  VastaaPoista
 3. Ollaan menos ihan samaan hotelli - osaisiko antaa vinkkei yms tonne menevälle?(:

  VastaaPoista